قطره ای در هامون تشنه حقوق بیگانگان

نویسندگان

یدالله عسگری

چکیده

کتاب حقوق بیگانگان: مطالعه تطبیقی در حقوق بین الملل و حقوق اسلام اولین کتاب فارسی است که با رویکرد تطبیقی درباره حقوق بیگانگان، به قلم دکتر محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران در دولت دکتر احمدی نژاد، به رشته تحریر درآمده است. عرضه کتابی در حوزه حقوق بیگانگان، فی نفسه کار ارزشمندی است، اما محتوای کتاب، عطش محقق و خواننده کتاب را، آن گونه که انتظار می رود، برطرف نمی کند؛ با وجود اینکه اصول قواعد نگارش این اثر پذیرفتنی و متن آن، از نثری ساده و فهمیدنی برخوردار است، مصنوعی و غیرواقعی بودن پرسش ها و فرضیه ها، ضعف محتوایی و تحلیل سطحی موضوعات، پراکندگی، نبود توازن و انسجام بین فصل ها و زیرمجموعه های آن باعث شده است کتاب از یک نظام منطقی و روشمند برخوردار نباشد و از ارزش علمی آن کاسته شود. هشت فصل کتاب، چند مقاله جداگانه است که به مانند جزایر پراکنده در حوزه حقوق بیگانگان به یکدیگر پیوست شده است و عمده مطالب آن دست اول به حساب نمی آید. بسیاری از مطالب برگرفته از یافته های محققان قبلی و نوشته هایی است که در فضای مجازی نشر یافته و از عمق علمی و تحلیلی برخوردار نیست.

برای دانلود باید عضویت طلایی داشته باشید

برای دانلود متن کامل این مقاله و بیش از 32 میلیون مقاله دیگر ابتدا ثبت نام کنید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

حداقل حقوق بیگانگان

این پایان نامه علاوه بر پیشگفتار و مقدمه مشتمل بر چهار بخش می باشد: بخش اول تحت عنوان بیگانه کیست؟ و موضوع بخش دوم اصول و مبانی حقوق بیگانگان می باشد. در بخش سوم حول حقوق لازم الرعایه بیگانگان بحث شده و در پایان یعنی بخش چهارم به بررسی حقوق بیگانگان در ایران و نتیجه گیری پرداخته شده است.

15 صفحه اول

وضعیت حقوقی بیگانگان در نظام حقوقی ایران در پرتو انسانی‌شدن حقوق بین‌الملل

حضور بیگانگان در قلمرو دولت‌های دیگر، رخدادی نو نیست، طبیعی است که این حضور، از نظرِ حقوقی برای فرد تبعاتی دارد و بیگانگان از حداقل حقوق پذیرفته‌شدة دولت‌ها برخوردار می‌شوند. با وجود این، در روند تحولِ حقوق بین‌الملل از چارچوب دولت‌محوریِ حاکم بر آن به انسانی‌شدن حقوق بین‌الملل، وضعیت حقوقی بیگانگان نیز در حال تغییر است، تغییری که ضمن تثبیت و تبیین معیارهای رفتاری با بیگانگان در جوامع میزبان، به ر...

متن کامل

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید


عنوان ژورنال:
فصلنامه نقد کتاب فقه و حقوق

جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۱۰۷-۱۱۴

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023